Att välja en aktiv hundras

När det kommer till att köpa en hund så finns det väldigt mycket att tänka på, till exempel vilken hundras man vill ha. Framförallt om man vill ha en aktiv hund. Det finns många olika hundraser att välja mellan och väldigt många av dem kräver en hel del omtanke och aktivitet.

Greyhound, en hundras för hundkapplöpning

En hundras som inte är alltför stor men som är väldigt aktiv är Greyhound. De blir runt 70-75 cm höga och väger runt 30 kilo. Det kan anses stort och tungt men det är en hundras som är byggdhundras för fart och för att springa.

Greyhound är en lojal hund men som kräver stimulans och aktivitet av sin ägare. Därför är det många som låter sina hundar springa av sig för att ge utlopp åt energin. Det är nämligen så att Greyhound är en hundras som är framavlad och byggd för att springa och används väldigt ofta i hundkapplöningar.

Hundkapplöpning

Hundkapplöpning är inte en stor sport i Sverige, men den finns fortfarande kvar. Det är som trav och galopp fast i stället för hästar så är det hundar som springer. Det kallas oftast för Greyhound Racing eftersom att den rasen som används är just Greyhound.

Sporten är gammal och välkänd och oerhört populär. Väldigt många tycker om att spela på hundarna och hundkapplöpning för att tjäna en summa pengar. Det är även en sport som inte pågår så länge. Hundarna är snabba och de springer banan väldigt fort. Det går alltså att tjäna stora summor pengar om man lyckas pricka in rätt vinnande hund.

Att tänka på

När man ska köpa en aktiv hundras så måste man fundera på vad man ska ha hundrasen till. Om man vill ha en soffpotatis ska man inte köpa en aktiv hundras. Det går heller inte att köpa en aktiv hundras så som Greyhound och förvänta sig att den ska springa in massor med pengar till en eftersom inte alla hundar inom rasen passar för tävling. Det kan vara kul att gå på en hundkapplöpning och spela och att sedan komma hem och mysa med sin egna hund.