Den aktiva hundrasen dvärgpinscher

Dvärgpinscher är en hundras som är väldigt aktiv och lämpar sig bra för någon som vill ha ett aktivt hundägarskap. Trots sin storlek är dvärgpinscher en hundras som är väldigt aktiv. Andra ord som beskriver hundrasen är intelligens, kvicktänkt och nyfiken. Dvärgpinscher är en hundras som mår bäst av daglig aktivitet och att få tänka och jobba. Detta för att må bra både fysiskt och psykiskt.

Rasen är på grundvärgpinscherd av dess intelligens ofta snabba att hitta på hyss och utnyttja ägarens svaga punkter om dess aktiva behov inte tillgodoses. Detta gör att rasen inte lämpar sig för någon som inte vill ha en aktiv hund.

Att låta dvärgpinscher vara aktiv har också att göra med hälsan och hålla hunden frisk. En liten hund kan vara lika aktiv som en stor hund. Små hundar likt en dvärgpinscher kräver regelbunden motion och stimulans. Detta handlar inte om att den måste övertränas utan att hunden ska få möjlighet att hålla igång, träna och att lära sig nya saker. En aktiv hund som dvärgpinschern kräver utmaningar både fysiskt och psykiskt och hur mycket aktvitet beror på hundrasen och individen. Alla hundar är inte lika. En aktiv hund vill hitta på saker men anpassat till rasen.

Olika former av aktivitet för en dvärgpinscher

Aktiva hundar kan får vara aktiva på olika sätt. Hundägare kan välja att träna med sin hund hemma eller att exempelvis besöka olika hundklubbar som brukshundsklubbar. Detta för att få komma ut och aktivera sin hund på olika sätt. Ibland kan aktiva hundar må bra av att både få ut sitt aktiva behov med människan men även med andra hundar. En aktiv hund kan få ut sitt aktiva behov med andra hudar genom att springa och leka. Bara fantasin sätter gränsen på hur en dvärgpinscher eller annan aktiv hundras kan aktiveras. En sådan hund behöver aktiveras men behövs aktiveras på ett storleksmässigt bra sätt.