Hundar utan hem

Som hundägare blir man ledsen när man hör talas om hundar utan hem och andra hemlösa hundar. I Sverige finns det dock inte så många hemlösa hundar och det ska man vara tacksam för, men så ser det inte ut i resten av världen.

Organisationen: Hundar utan hem

Hundar utan hem är en organisation som startades 2005. Deras mål är att ge alla hundar ett kärleksfullt hem. De omplacerar hundar i Sverige men deras största fokus ligger på hundar på Irland. De hjälper till att rädda hemlösa och oönskade hundar utan hemhundar på Irland och ger dem nya kärleksfulla hem i Sverige.

Idag har organisationen 20 medarbetare som samtliga jobbar med samma metoder. De jobbar med mjuka metoder, och de vill få bra kontakt med hunden, kunna hjälpa dem i form av veterinärvård, utvärdering för att se vad för hem de passar hos och givetvis även hitta rätt hem till rätt hund.

Hundarna

Om man är intresserad av att hjälpa organisationen Hundar utan hem så finns det mycket man kan göra. Det går att skänka pengar, ställa upp som jourhem eller adoptera en hund. Hundarna som behöver nya hem är av alla storlekar och raser men i regel är det blandras som det handlar om. Det alla hundarna har gemensamt är att de inte har ett hem och att de i regel har blivit illa behandlade på gatan eller av människor. Tidigare adoptörer säger dock att hundarna är helt underbara och har lätt att lära sig nya saker och ty sig till människor. Hundarna är inte problemhundar utan endast hundar som aldrig fått chansen att bli älskade.

Om man vill göra skillnad och hjälpa en hemlös hund kan man vända sig till Hundar utan hem. De behöver nya hem, jourhem och annan form av hjälp för att kunna hjälpa så många oönskade hundar som möjligt och ge dem en andra chans till ett bra och kärleksfullt liv.