Alla hundar behöver aktiveras. Vissa hundar behöver aktiveras mer medan andra hundar behöver kräver mindre aktivitet. Det som är generellt är dock att en hund som inte aktiveras oftast mår dåligt. Det är alltid hundägarens ansvar att aktivera hunden. Få hundar mår bra av att endast ligga ner och sova hela dagarna. Hundar kräver inte bara motion utan även aktivering i det vardagliga livet. Det är relativt enkelt att aktivera en hund och det finns många sätt att göra detta på, till exempel spel. Därför finns det ingen ursäkt till att man inte ska göra det.

Spel och leksaker för aktivering av hund

Ett vanligt spel för aktivering av hunden är en boll med godis i. Med denna leksak kan hunden rulla bollen och när hålet som du har stoppat in godiset i kommer nedåt kommer den att belöna hunden med ett smakprov. Detta är en mycket enkel aktivering och det enda du behöver göra är att fylla bollen med godis och sedan ge den till hunden. Din hund kommer att förstå leken väldigt fort och blir belönad spelmed jämna mellanrum vilket uppmuntrar till fortsatt aktivering.

Det finns även många spel för hundar som faktiskt ser ut som ett spelbräde. Det kan vara att hunden måste snurra på koppar eller flytta en kula för att få sin belöning i spel. Spel finns i många olika svårighetsgrader och du kan börja med de enklaste för att därefter avancera i den takt som din hund förstår vad den ska göra. Ha i åtanke att en hund behöver en utmaning liksom människor, men det får inte vara för svårt för då kan den tappa intresset.

Medan du aktiverar din hund med hjälpmedel så kan du själv göra andra saker. Kanske är du intresserad av casinospel i form av slots, poker eller varför inte sportsbetting. Medan din hund håller sig sysselsatt kan det vara ett bra läge för dig själv att slappna av och göra något som du tycker om och som samtidigt är underhållande.