Dvärgpinscher är en oerhört populär hundras idag och en svensk kennel som är registrerad i Svenska Kennel Klubben är Smallwills kennel. Uppfödningen är i liten skala och bedrivs av Annika Ottosson.

Smallwills kennel och uppfödning

Smallwills kennel föder upp i hemmiljö ute på landet där det finns andra djur så som hästar och kattesmallwills kennelr. Detta gör att valparna tidigt får stifta bekantskap med nya saker och upplevelser, något stadshundar kan gå miste om. Uppfödning av hundar har även pågått hos Företaget under en lång tid, vilket gör att de vet vad de gör och hur de ska få fram fina och friska hundar.

Smallwills kennel ligger på is

Även om Smallwills kennel har varit aktiva uppfödare och fött upp en hel del kullar så har det under den senaste tiden inte blivit många valpar då ägaren har valt att lägga uppfödandet på is. Detta för att saker och ting händer i livet och intresset kanske har dalat lite. Många av de som tidigare köpt valpar från Smallwills kennel är dock oerhört nöjda med sina friska och välmående hundar.

Dvärgpinscher

Smallwills kennel föder eller födde upp hundar av rasen Dvärgpinscher. Det är från början en hundras som härstammar från Tyskland och är en miniatyr av Pinscher. De föddes från början upp som jakthund och mest för att jaga råttor. Det man ska tänka på är att en rasen är en lekfull och väldigt aktiv hundras som kräver en del av sin ägare då de tycker om att jobba och vara aktiva.

Utseendet är som de flesta storlekar av Pinscher med litet huvud, muskulör kropp och klara aktiva ögon. En Dvärgpinscher blir 25-30 cm I mankhöjd och väger i regel mellan 4-6 kilo.

Smallwills kennel var en populär uppfödare av Dvärgpinscher i Sverige men det har varit tyst om dem de senaste åren. Om de kommer ta upp sin verksamhet igen eller inte går inte att säga. Det som går att säga är att de gav väldigt mycket till rasen Dvärgpinscher och har jobbat med att få fram fina friska hundar.